Pravila zasebnosti in pogoji poslovanja

Ta dokument o zasebnosti opisuje vrste informacij, ki jih TOP-MOBIL.EU zbira, lahko uporablja ali daje v skupno rabo, ko obiščete ter uporabljate spletno stran, ali opravite spletni nakup.

Definicije

TOP-MOBIL.EU upravlja:
 • TOP MOBIL, Matjaž Nemanič s.p., Preradovičeva ulica 22, 2000 Maribor, 
 • Matična številka: 3143899000, 
 • Davčna številka: SI 87733994.
 • Odgovorni urednik: Aleksej Vojanov.
 • Hub spletne trgovine se nahaja na naslovu: Preradovičeva ulica 22, 2000 Maribor.
 • Kontaktni telefon spletne trgovine TOP MOBIL: 031 442 137
 • Naslov E-pošte spletne trgovine TOP MOBIL: info@top-mobil.eu
(v nadalnjem besedilu kot "nas", "naš", "našega", "naše", "našo", "mi", "ponudnik"). 

Kot stranka te storitve ste v skladu s to pogodbo "uporabnik", "obiskovalec" ali "vi". 
Spletno mesto ali katere koli storitve, ki jih ponujamo, bomo imenovali "spletno mesto" ali "storitev". 
Zunanje storitve ali integracije, kot bodo imenovane Aplikacije "Zunanji ponudnik" ali "Zunanja storitev".

Podatki, ki jih zbiramo

Po običajnih postopkih uporabe dnevniških datotek te datoteke samodejno beležijo obiske, ko obiščete spletno mesto, lahko vključuje informacije o vašem spletnem brskalniku, lahko zabeleži nekatere piškotke, ki so nameščeni v vaši napravi, naslov IP, ponudnika internetnih storitev, časovni pas in časovni žig, napotitvene / izhodne strani, število klikov. Namen teh informacij je analizirati trende, upravljati to spletno mesto, slediti gibanju uporabnikov na tej spletni strani in zbirati demografske podatke. Nobeden od teh načinov ni povezan z informacijami, ki bi omogočale osebno prepoznavo. Poleg tega lahko med brskanjem po spletnem mestu zbiramo informacije o podstrani, ki si jih ogledujete. 

O vas lahko zbiramo tudi vaše osebne podatke, kot je to navedeno v nadaljevanju spodaj, če nam jih posredujete med registracijo, nakupom, kontaktiranjem ali na druge načine. Za vaše osebne podatke prosimo le, kadar jih resnično potrebujemo, da bi vam zagotovili želeno storitev (na primer, če naročite ali nakupujete preko spletne strani pod domeno TOP-MOBIL.EU). Zbiramo jih s poštenimi in zakonitimi sredstvi in nameni ter vašim vedenjem in privolitvijo. 

Deljenje vaših osebnih podatkov

Pridobljenih osebnih podatkov ne delimo, ne prodajamo, z njimi ne trgujemo ali jih oddajamo v najem tretjim osebam, razen če to zahteva zakon, če kršite naše pogoje uporabe ali kadar nam to pomaga pri olajšanju naše storitve. Na primer, modul spletne trgovine lahko zahteva storitve tretjih oseb, kot so PayPal ali drugi plačilni procesorji, lahko pa tudi storitve statistike, kot so Google Analytics, Facebook Pixel in druge. Vsaka od teh storitev ima svoj pravilnik o zasebnosti, na primer:
Za zagotavljanje nekaterih funkcij se lahko zanašamo na druge storitve tretjih oseb, kot so ponudniki plačilnih in računovodskih storitev, ponudniki podpore ali komunikacije in druge storitve. Pridržujemo si pravico, da ne sledimo, kako komunicirate s katero koli od ponudnikov navedenih storitev. 

Neosebne podatke lahko zbiramo in uporabljamo za izboljšanje storitve, prilagajanje vaše izkušnje in analizo uporabe storitve. Ta politika zasebnosti ne omejuje naše uporabe ali razkritja zbranih neosebnih podatkov. Pridržujemo si pravico do zbiranja, uporabe in razkritja teh osebnih podatkov našim partnerjem, oglaševalcem in drugim tretjim osebam po lastni presoji.

Vaše osebne podatke obdelujemo zgolj zato, da vam izdelke, ki ste jih v spletni trgovini kupili dostavimo na željeni naslov. Osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše izrecne privolitve pri prijavi v spletno trgovino. Osebni podatki, ki jih obdelujemo so: 
 • ime in priimek, 
 • naslov kjer naročnik prebiva, 
 • naslov za dostavo, 
 • elektronski naslov, 
 • telefonska številka. 
Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali nikomur. V stik z njimi bodo prišli zgolj obdelovalci osebnih podatkov pri nas, skrbnik spletne strani, ter dostavljavec pošiljk. 

Posameznik ima v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov naslednje pravice:  
 • do vpogleda in popravka, 
 • do blokiranja, 
 • do izbrisa ali omejitev obdelave osebnih podatkov, 
 • do podaje ugovora zoper obdelavo vaših osebnih podatkov. 
Vse vaše pravice boste najlažje uveljavili tako, da nam posredujete svojo zahtevo na: info@top-mobil.eu

Na vašo zahtevo bomo odgovorili kar najhitreje, vsekakor pa ne kasneje, kot je dovoljeno. 

Piškotki

TOP-MOBIL.EU uporablja "piškotke", ki so majhne podatkovne datoteke, shranjene v vaši napravi, le če to omogočajo nastavitve brskalnika in lahko vključuje informacije, kot so edinstveni ID, predhodno obiskane podstrani na tem spletnem mestu in / ali druge informacije. Vrste piškotkov, ki jih lahko uporabimo: sejni piškotki, varnostni piškotki ali preferenčni piškotki. Piškotke lahko onemogočite ali izbrišete v nastavitvah brskalnika.

Splošna uredba o varstvu podatkov

Splošna uredba o varstvu podatkov (The General Data Protection Regulation - GDPR) je uredba v zakonodaji EU o varstvu podatkov in zasebnosti za vse posameznike v Evropski uniji in Evropskem gospodarskem prostoru. 

Če ste evropski prebivalec, smo nadzornik vaših podatkov in imate pravico vedeti, kako se obdelujejo vaši osebni podatki, kaj smo zbrali o vas, in zahtevati, da se ti podatki popravijo, posodobijo ali izbrišejo. Poleg tega upoštevajte, da se vaši podatki lahko prenašajo zunaj Evrope, vključno s Kanado in ZDA. Če imate kakršna koli vprašanja o vaših pravicah iz Splošna uredba o varstvu podatkov, se obrnite na nas . Za več informacij ali pritožbe se lahko obrnite na lokalni organ za varstvo podatkov. 

Smernice informacijskega pooblaščenca glede uporabe piškotkov: 

Hramba podatkov

Zbrane podatke hranimo toliko časa, kolikor je potrebno, da vam zagotovimo zahtevano storitev ali če in dokler ne zahtevate, da te podatke izbrišemo. Podatke, ki jih shranjujemo, bomo zaščitili s komercialno sprejemljivimi sredstvi, da preprečimo izgubo in krajo ter nepooblaščen dostop, razkritje, kopiranje, uporabo ali spreminjanje. Gesla strank, ki jih lahko shranimo, se shranijo kot zgoščena (hash), originalnega gesla ni mogoče obnoviti.

Elektronska komunikacija

Na vaše poizvedbe lahko komuniciramo z vami po e-pošti ali telefonu ali vam pošljemo obvestila v zvezi s storitvami na podlagi osebnih podatkov, ki nam jih posredujete. Vaše osebne podatke lahko uporabimo tudi za pošiljanje posodobitev in drugih promocijskih sporočil, če smo predhodno prejeli vaše soglasje. Če ne želite več prejemati teh posodobitev po e-pošti, lahko kadar koli onemogočite njihovo prejemanje, tako da sledite navodilom v vsakem sporočilu. Običajno gre za povezavo "odjava" oziroma "unsubscribe".

Povezave do drugih spletnih mest

Naše spletno mesto lahko vsebuje povezave do spletnih mest ali storitev tretjih oseb, ki jih ne upravljamo mi. Če sledite povezavi do katerega koli od teh spletnih mest in boste preusmerjeni na spletno mesto tretjega osebe, upoštevajte, da imajo ta spletna mesta lastna pravila o zasebnosti in za te politike ali prakse ne prevzemamo nobene odgovornosti. Prosimo, preglejte Pravilnik o zasebnosti (Privacy Policy) vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete, preden na katero koli od teh spletnih strani oddate kakršne koli osebne podatke. 

Oglaševanje

Na našem spletnem mestu se lahko prikažejo oglasi, ki vam jih dostavijo naši oglaševalski partnerji, ki imajo morda svojo politiko zasebnosti in lahko nastavijo piškotke in spletne sledilnike. Ti piškotki pomagajo oglasnemu strežniku prepoznati vašo napravo vsakič, ko je oglas dostavljen vam ali drugim uporabnikom vaše naprave. Ta pravilnik o zasebnosti, ki ga sedaj berete, zajema le vsebino domeno TOP-MOBIL.EU in ne zajema pravil nobenih tretjih oglaševalcev ali partnerjev.

Otroci in mladoletniki

To spletno mesto, v svoji originalni izvedbi, ne vsebuje ničesar kar bi bilo v neskladju z načeli in zakonom ter v ničemer ne krši načela predpisov o zaščiti otrok in mladoletnikov pred nasiljem oziroma neprimerno medijsko vsebino.   

Ne sledi

To spletno mesto ne spreminja postopkov zbiranja in uporabe podatkov, ko brskalnik pošilja signal Ne sledi.

Poslovni prenosi

V primeru, da je bilo zasežena vsebina domene TOP-MOBIL.EU ali celotno naše premoženje oziroma v malo verjetnem primeru, da bi nosilec domene, pravna oseba prenehal poslovati ali bankrotiral, bi bili vaši osebni podatki eno od sredstev, ki jih prenese ali pridobi tretja oseba, ki lahko še naprej obdeluje vaše osebne podatke. Potrjujete in soglašate, da lahko pride do takšnih prenosov, ki jih dovoljuje ta politika zasebnosti, in da lahko kateri koli pridobitelj našega premoženja še naprej uporablja vaše osebne podatke, kot je določeno v tej politiki.

Spremembe

Pridržujemo si pravico do posodobitve ali spreminjanja te politike zasebnosti kadar koli in brez predhodnega obvestila. Te spremembe bomo objavili na tej strani, zato vas prosimo, da vsakič pregledate ta dokument, preden nam posredujete kakršne koli osebne podatke. Ta politika velja od 01.04.2021. Vaša nadaljnja uporaba spletnega mesta po osmih (8) dneh po kakršnih koli spremembah ali popravkih tega pravilnika o zasebnosti pomeni, da se strinjate s pogoji takšnega popravljenega pravilnika o zasebnosti. Predlagamo vam, da redno preverjate to politiko zasebnosti, če vas skrbi, kako se vaši podatki uporabljajo.

Privolitev

Z uporabo našega spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti in z njenimi pogoji.

ODSTOP OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Vračilo blaga

Uporabnik ima pravico, da kupljeno blago vrne, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu lahko kupec najkasneje v 14 dneh od prejema blaga izpolni in odda obrazec za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe ali to ponudniku sporoči osebno, telefonsko ali s sporočilom preko e-pošte. 

Vsako izmed navedenih sporočil se šteje za odstop od pogodbe. Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v štirinajstih dneh po sporočilu iz prvega odstavka 43. č člena (ZVPot), razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kupec sam krije neposredne stroške vračila. Vračilu blaga je potrebno obvezno priložiti kopijo originalnega računa, ki ga kupec prejme ob nakupu in dostavi blaga. 

Kupnino za vrnjene izdelke ponudnik vrne uporabniku na enak način kot je sam plačilo prejel, in sicer za primer plačila s kreditno kartico se kupcu nakaže kupnina na TR kreditne kartice, v primeru bančnega nakazila, se kupcu vrne denar na njegov klasični transakcijski račun, za PayPal plačila se kupcu vrne denar na PayPal račun, v primeru plačila po povzetju se kupcu denar vrne na njegov transakcijski račun, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Kupnino ponudnik kupcu vrne v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe oz. v trenutku prevzema vrnjenega izdelka. 

Menjava blaga

Uporabnik ima pravico, da v 14 dneh po prejemu pošiljke podjetju pisno sporoči, da mu kupljeno blago ne ustreza in ga želi menjati za isto (zamenjava velikosti) ali drugo blago, in sicer na kontaktni E-naslov info@top-mobil.eu ali izpolni priložen obrazec za menjavo blaga ter ga pošlje na sedež podjetja. Kupec mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Priložena mora biti kopija računa. Stroške ponovnega pošiljanja blaga krije ponudnik. V kolikor ponudnik ni v stanju v roku 14 dni od prejema neustreznega blaga dostaviti nadomestno blago, se zavezuje k vrnitvi celotne kupnine.

NAROČANJE IN POSTOPEK NAKUPA

Dostava in stroški pošiljanja

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroča izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke, s potrdilom na gumb NADALJUJ K BLAGAJNI / K BLAGAJNI vpiše v nekaj korakih vse potrebne podatke, in sicer podatke o plačniku, naslovu za dostavo in izdajo računa, morebitne opombe, načinu dostave in načinu plačila, pri čemer mora za sklenitev pogodbe oz. oddajo naročila še obvezno potrditi polje "Z oddajo naročila se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in z načinom plačila. Zavedam se, da oddajam naročilo z obveznostjo plačila." Po oddaji naročila uporabnik prejme potrdilo o sklenjeni pogodbi po elektronski pošti, v katerem je tudi navedeno da je naročilo sprejeto, v njem je zapisana številka naročila, naslov za dostavo in izdajo računa, naročeni izdelki in količine, način plačila in način pošiljanja. 

Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej na voljo v spletni trgovini v rubriki MOJ RAČUN. O morebitni spremembi oz. preklicu naročila po opravljenem nakupu, mora kupec o tem ponudnika obvestiti po telefonu ali pisno na e-poštni naslov info@top-mobil.eu, kjer mora navesti tudi številko naročila, ki je navedena v elektronskem sporočilu o potrditvi naročila. 

Kupec lahko vsebino naročila med postopkom zaključevanja nakupa in pred zaključkom naročila kadarkoli spremeni ali izdelke odstrani iz nakupovalne košarice. 

Sklenitev pogodbe

Redna cena označena ob artiklu, je cena posameznega artikla spletni trgovini. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca. 

Naročilo nakupa

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca. 

Izdelki, ki so na strani, so praviloma na zalogi, razen izdelkov, pri katerih je to jasno označeno. Pridružujemo si pravico do odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji.  

Zavrnitev naročila

Ponudnik si pridržujemo pravico o zavrnitvi naročila, za katerega ugotovimo, da ga pod navedenimi splošnimi pogoji in podatki, s katerimi razpolagamo, ne moremo izvesti. V kolikor bi kupec že plačal, mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave vrnemo naslednji delovni dan, na enak način kot je kupnina bila vplačana.

POŠILJK Z ODKUPNINO NE SPREJEMAMO!

Pri vračilu upoštevajte naslednje točke:
 1. Stroški vračila bremenijo pošiljatelja.
 2. Blago vrnite nepoškodovano, nekoriščeno in v originalni embalaži. 
 3. Priložite prejeti račun in izpolnite priložen obrazec. 
 4. Navedite vaš transakcijski račun oziroma izberite način vračila kupnine.  

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi bo pošiljanje blaga sproženo isti ali naslednji delovni dan. Po predaji blaga pooblaščenemu dostavljavcu, TOP MOBIL nima nikakršne moči vplivanja na ažurnost dostave vendar izbiramo dostavljavce, ki jamčijo dostavo po vsej Sloveniji v največ dveh delovnih dneh. V kolikor izbran/i izdelek/ki niso na zalogi, vam bomo to nemudoma sporočili in hkrati dogovorili za nov dobavni rok iz obnovljene zaloge.  

V primeru osebne dostave se bomo trudili po najhitrejši poti dostaviti izbran/e izdelek/ke do kupca. 

Naročila obdelana do 15. ure vsak delovni dan, bodo oddana v dostavo še isti dan. 

Cenik dostave

Vsa naročila prvenstveno pošiljamo s Pošto Slovenije. V kolikor to ne bi bilo mogoče, izjemoma preko drugih dostavnih služb.    
Cena dostave za vse pošiljke je všteta v nakupno ceno izdelka in jo naročnik ne plača posebej. V ceni izdelka je zajeto tudi pakiranje in pošiljanje.  

Stroški pošiljanja naročenega blaga nad 100 €, ne bremenijo naročnika.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Cene v spletni trgovini se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. 
Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.  

Cene na ponudbi veljajo 3 dni.  

Komunikacija z uporabnikom

  Ponudnik sme z uporabnikom stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.  

Arhiviranje pogodb 

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena na sedežu podjetja TOP MOBIL, Matjaž Nemanič s.p. oziroma na ustrezno varovanem oddaljenem strežniku podjetja.

Pripombe in pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh tukaj, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.  
+386 31 442 137
Preradovičeva ulica 22, Maribor
Išči